Lokale amateurkunst.
Lokale amateurkunst. Foto: ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Veel verenigingen present bij eerste Festival Amateurkunst in en rond Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal houdt op zaterdag 16 september met steun van de gemeente haar eerste Festival Amateurkunst Dronten. Het festival is ‘s middags van één tot vijf uur en bestaat onder andere uit een informatiemarkt met verenigingen, exposities, zang- en dansoptredens, workshops en een muzikale speeltuin.

Het festival begint met een openingslied door het koor ’n Lach en ’n Traan en een officiële opening door wethouder Siert Jan Lap. 

Daarna zijn er optredens van onder andere Whispering Sea Line Dance, Malletband (o.l.v. Ciska Terpstra), Meerpaal dansgroep (o.l.v. Amarinske Brands), barokmuziek ensemble Camerata de Lely (o.l.v. Jacqueline Dubach), Amor Musae, Eendracht en Maris Sonores (o.l.v. Martijn de Lange), Kubus-Meerpaal orkest (o.l.v. Gerard Poot) en Swifter Smarties.

Informatiemarkt

Op het binnenplein van De Meerpaal is een informatiemarkt met onder andere Galerie Dronten, Amor Musae, Eendracht, Maris Sonores, zanggroep Akkoord, toneelvereniging Markanti, stichting Kunstraad Dronten en De Meerpaal.

Op het buitenplein is een schilderproject van AZC-jongeren, markante figuren van toneelvereniging Markanti en de Malletband. Binnen zijn verder workshops theaterimprovisatie, slagwerk, zang en line dance. AZC jongeren sluiten het geheel af met een presentatie van hun schilderproject.

Festival Amateurkunst Dronten

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 4 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 5 uur geleden