Afbeelding

Eerste tulpen langs de Tulpenroute zijn alweer een kopje kleiner

Algemeen

SWIFTERBANT - De Tulpenroute voor wandelaars, fietsers en automobilisten was zaterdag amper geopend of het eerste tulpenveld was alweer verdwenen. Terwijl bezoekers nog volop foto's maakten, werden de tulpen machinaal gekopt.

Het eerste tulpenveld langs de Tulpenroute lag op de hoek van de Plavuizenweg en de Visvijverweg, tussen Swifterbant en Lelystad. Na de opening van de route door burgemeester Aat de Jonge trokken de organisatoren van de tulpenroute er naartoe om zich samen met de rode tulpen te laten vereeuwigen.

Bloem gebruikt voedsel

Ondertussen werden de tulpen al gekopt. Telers van tulpen snijden de bloem het liefst zo snel mogelijk van de steel. Dat gebeurt omdat een bloem veel voedsel gebruikt. Door de tulp te koppen, gaat er meer voedsel naar de bol en wordt deze groter en dus waardevoller.

In de Noordoostpolder zijn de meeste tulpenvelden eigendom van de boer ter plekke. Zij willen de tulpen wel wat langer laten bloeien om de eigen tulpenronde te promoten. Rond Swifterbant zijn de meeste tulpenvelden verhuurd aan telers uit Noord-Holland, die minder op hebben met het toerisme in Flevoland.

Lees ook:
- Tulpenroute is geopend, nu nog de tulpen.
- Burgemeester opent zaterdag Tulpenroute Swifterbant.
- Swifterbant start tulpenroute voor wandelaars, fietsers en auto's.

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 5 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 6 uur geleden