• Alles
  • (8)
    Evenement

Info-avond knooppunt Roggebot

maandag 1 maart 19:30 uur

DRONTEN - Binnenkort wordt begonnen met de voorbereidingen van de werkzaamheden aan het knooppunt Roggebot. Tijdens de hele bouwperiode kan het verkeer gewoon doorrijden, belooft de aannemer: „In slechts twee weekenden, in de periode tussen juni 2022 en juni 2023 wordt de N307 helemaal afgesloten.”

Voor wie meer wil weten over de voorbereidende werkzaamheden, is er een informatiebijeenkomst op maandag 1 maart (19:30 uur). Hier geven de omgevingsmanagers van de aannemerscombinatie een toelichting.

Voorbereidingen

De komende weken start de aannemer onder de naam Combinatie Roggebot met de voorbereidende werkzaamheden. Deze bestaan uit het inrichten van bouwterreinen, maatregelen voor dieren, maaiwerkzaamheden, baggeren in het Drontermeer en het verwijderen van bomen en struiken.

Voor de verhoogde aansluitingen op de nieuwe brug moet ook veel zand worden aangevoerd. Dit zand komt hoofdzakelijk via het water naar Roggebot. 

De voorbereidende werkzaamheden bestaan daarnaast uit het kappen van bomen. Dit wordt nodig geacht om ruimte te maken voor de aanpassingen aan de weg en voor het bouwen van de nieuwe brug.

Knooppunt Roggebot


deel deze activiteit