• Alles
  • (1)
    Evenement

Swifterbant-zuid

dinsdag 20 april 19:30 uur

DRONTEN - Er komt dinsdagavond (20 april, 19:30 uur) een extra bijeenkomst van de gemeenteraad over de voortgang van de plannen voor Swifterbant-zuid. Formeel heet het een informatieavond. Het gaat hierbij vooral over het al dan niet laten vervallen van de gemeentelijke optie op de grond van de beoogde nieuwbouwwijk.

Eigenlijk zou de gemeenteraad deze maand het bestemmingsplan voor Swifterbant-zuid vaststellen. Omdat er nogal wat onduidelijkheden zijn, werd die voorstel ingetrokken. Daarmee lijkt ook de optie op de grond te vervallen. CDA, D66, GroenLinks en PvdA willen weten wat dit precies betekent en hebben gevraagd om deze extra vergadering.

Antwoorden

Lazise Hillebregt (D66) is woordvoerster namens de vier fracties. Zij kan nog niet zeggen of het onderwerp later deze maand nog besproken wordt in de officiële raadsvergadering of in een eventuele extra raadsvergadering. Dat is mede afhankelijk van de antwoorden van wethouder Roelof Siepel op de schriftelijke vragen die zijn gesteld door de verschillende fracties.

B en W hadden toegezegd deze vragen vóór vandaag 12 uur te beantwoorden. Op het moment van schrijven waren die antwoorden echter nog niet binnen.

De vergadering van dinsdagavond vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De gemeente verzorgt een rechtstreekse video-uitzending.

Geluidsoverlast

De onduidelijkheid rond Swifterbant-zuid heeft onder andere te maken met de geluidsoverlast van de overbuurman: maatschap Ten Cate aan de Biddingweg. Het kaartje toont de geluidsmetingen in de zomermaanden. - Kaartje PvdA


deel deze activiteit