• Alles

Festival Via Musica

zondag 8 augustus 16:00 uur

DRONTEN - Het festival Via Musica wordt van 5 tot en met 8 augustus door heel Flevoland gehouden en staat in het teken van Sergej Diaghilev. Het slotconcert is op zondag 8 augustus (16 uur) in de Ludgeruskerk in Dronten. Het is een eenmalig concert van het Apollo Ensemble met barokmuziek en poëzie.

„De legendarische Russische impresario Sergej Diaghilev, oprichter van de vermaarde Ballets Russes, behoort tot de meest invloedrijke culturele pioniers van de twintigste eeuw”, aldus het festival. Via Musica heeft dit jaar onder meer het Dudok Kwartet, Daria van den Bercken, James Oesi, Tobias Borsboom en Jan Brokken op het programma staan. Het festival omvat naast concerten ook film, beeldende kunst en poëzie.

Het openingsconcert is op donderdag in Almere Haven. Op zaterdag volgt een Russische dag in Lelystad. De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van een reeks rondreisconcerten door de Noordoostpolder. De reis kan per fiets, per auto of per festivalbus worden gemaakt. Het geheel wordt dus afgesloten in Dronten.

Festival Via Musica


deel deze activiteit