• Alles
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Workshops

Kilorace

zaterdag 18 september 12:30 uur

KETELHAVEN - Het Ketelmeer is in het weekend van 18 en 19 september voor de tiende keer decor voor de Kilorace. Organisator Marco Beenen uit Zwartsluis heeft zijn zeilevenement in de afgelopen negen jaar zien uitgroeien tot een wedstrijd waarvoor steeds meer belangstelling bestaat.

Ten opzichte van de beginjaren is er in de uitvoering en organisatie weinig veranderd. „Uitgangspunt was én is een sportieve strijd zonder scherpe kantjes”, stelt Beenen, „Iedere deelnemer kiest z’n eigen tactiek met zeilplezier als hoofddoel.”

Tweede huis

Voor Marco Beenen zelf is de zeilboot zo ongeveer z’n tweede huis. Wanneer hij niet op het water te vinden is, is hij in de regio Zwolle actief met zijn kaashandel. Beroep en hobby combineert hij in de Kilorace, waarmee meteen duidelijk is hoe deze zeilrace aan z’n naam komt.

Voor de Kilorace is bewust het Ketelmeer gekozen „Het Ketelmeer is bij uitstek geschikt voor een gevarieerde zeilwedstrijd. Deelnemers kunnen rekenen op een kruisrak, maar ook halve wind en voor de wind worden opgenomen in de wedstrijdbaan”, legt de ervaren Beenen uit.

Tweedaagse wedstrijd

De Kilorace is een tweedaagse wedstrijd. Er wordt gevaren in drie klassen scherpe jachten. De wedstrijden beginnen zaterdag om 12.30 uur en zondag om 11.00 uur. De prijzen bestaan uit kilo’s kaas met als wisseltrofee een gewicht van twee kilo.

Afhankelijk van de wind wordt de lengte van de baan vastgesteld. Het streven is naar een maximum duur van drie uur per wedstrijd.

Informatie en opgave


deel deze activiteit