• Alles
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Workshops

Festival kunst en cultuur

zaterdag 25 september 13:00 uur

DRONTEN - De bibliotheek in Dronten houdt op zaterdag 25 september (13 uur) het Ta(a)lentenfestival. De gratis middag is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met internationale kunst en cultuur.

Wietse van Yperen van de bibliotheek vertelt dat het festival is ontstaan uit verschillende activiteiten: „Zo hebben we bij Huis voor Taal een theatergroep die in eerste instantie een theatervoorstelling zou geven. Dit is vanwege corona niet doorgegaan, maar als alternatief hebben ze een film gemaakt over hun ervaringen in Nederland.” Daarnaast wilde de bibliotheek een activiteit met kunst en cultuur organiseren.

Programma

Het festival wordt geopend door wethouder Ton van Amerongen. Daarna kunnen de bezoekers kunst bekijken of kennismaken met bijvoorbeeld bloemschikken, Thais koken, theater of speel de Chinese sport jianzi. Ook wordt de film ‘Verhaal van Huis voor Taal’ vertoond.

Het festival is mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Dronten in het kader van de armoedebestrijding. Ook het fonds voor Asiel, Migratie en Integratie betaalt mee.


deel deze activiteit