• Alles

Wisentbos

zondag 26 september 12:00 uur

DRONTEN - De stichting Participatie Wisentbos nodigt de Drontenaren uit om op zondag 26 september (12 - 17 uur) in het kader van nationale burendag naar het bos te komen. Er is deze dag een geocaching-wedstrijd, inwoners kunnen kennismaken met de stichting en luisteren naar verhalen van een natuurgids over het Wisentbos.

Het Oranjefonds organiseert jaarlijks in september de Burendag. Stichting Participatie Wisentbos grijpt deze gelegenheid aan om de omgeving te verwelkomen: „Luister naar de verhalen over het Wisentbos onder begeleiding van een natuurgids. Maak kennis met het bos door geocaching.”

Bij de ingang

Direct na de ingang van het Wisentbos, vlakbij de parkeerplaats vanaf de Wisentweg staat deze middag een tent met zitjes. „Koffie, thee of fris met wat lekkers erbij staan voor u klaar. Ook aan een verfrissing voor de kinderen wordt gedacht”, aldus de stichting., „Wij hopen u daar te ontmoeten.”

Er wordt deze dag aandacht en hulp gevraagd bij het opknappen van de houten kubus bij de ingang van het bos: „Geef je op als klusser om dit kunstwerk weer wat stralender te maken.”

Geocaching

De geocaching-wedstrijd is een wandeltocht door het bos met behulp van een smartphone. De organisatie daagt deelnemers uit om tien geocache-boxen te vinden. Lukt dat, dan volgt er een opdracht.

„We hebben drie prachtige prijzen”, kondigt de stichting aan. Dat zijn een videocamera, een fietscomputer en een verrekijker met afstandsbepaling.

Staatsbosbeheer

De burendag in het Wisentbos heeft als thema ‘Buur ontmoet Natuur’ en is georganiseerd in eendrachtige samenwerking met Staatsbosbeheer. Ook Triade Dorpsboerderij, XL-Ateliers, IVN afdeling Dronten, de Warmonderhof en de gemeente werken mee.


deel deze activiteit