• Alles
 • (1)
  Natuur
 • (1)
  Workshops

Lily Frank

vrijdag 29 oktober 15:00 uur

DRONTEN - Het nieuwe boek ‘#IkDateThuis’ van Lily Frank verschijnt op 1 oktober. Het decor is Dronten, de geboorte- en woonplaats van de schrijver. Wie een gesigneerd exemplaar in de kast wil, is op vrijdag 29 oktober (15 uur) welkom bij Bruna in Dronten voor een signeersessie met de auteur.

Lily Frank is het pseudoniem van Marijke F. Jansen. Ze werd in 1986 geboren in Dronten: „Ik woon hier nog steeds met veel plezier. Toen ik de hoofdpersoon in mijn nieuwe boek een woonplek moest geven, liet ik haar in mijn eigen huis wonen, liet ik haar mijn dagelijkse wandeltochtjes maken en mocht ze mijn vaste supermarkt bezoeken.”

Contacten leggen

Het verhaal speelt zich af tijdens de eerste periode van de coronapandemie. Het gaat over een alleenstaande vrouw die net op dat moment weer begonnen is met contacten leggen via internet.

„Het valt niet mee om je liefdesleven weer op te pakken als je hart aan diggelen is gegooid. En het valt al helemaal niet mee om te daten als je door een intelligente lockdown aan huis bent gekluisterd”, aldus de schrijver.

De hoofdpersoon is het zat om te kniezen om een ex die haar gedumpt heeft. Ze is 24 jaar en heeft een leuke baan bij het theater, maar mist iemand in haar leven. Net als ze besloten heeft om weer te gaan daten, gooit het coronavirus roet in het eten. Toch geeft ze de moed niet op.

Facebookgroep 

Het idee ontstond toen Marijke Jansen gevraagd werd een verhaal te schrijven voor een facebookgroep onder de noemer ‘quarantine romance'. Het korte verhaal groeide uit tot eerst een novelle en daarna een roman.

„Het verhaal werd positief ontvangen in de groep. Lezers lieten enthousiaste reacties achter; een geweldige ervaring.” Ze bood het manuscript aan bij Dutch Venture Publishing, die het boek in oktober uitbrengt als paperback, e-boek en luisterboek.

Naast #IkDateThuis schreef Lily Frank onder andere Lowlands love stories en Brandend verlangen (ruim 10.000 exemplaren verkocht). Samen met Lizzie van den Ham schreef ze De Roadtrip van je leven en Het lied van mijn hart.

#IkDateThuis

 • Auteur: Lily Frank
 • Uitgever: Dutch Venture Publishing
 • Verschijningsdatum: 1 oktober 2021
 • ISBN: 978-94-03631-95-0
 • Prijs: 18,95
 • Uitgave: paperback, e-boek en luisterboek


deel deze activiteit