• Alles

Gildepenningdreef

maandag 18 oktober 8:00 uur

DRONTEN - Een deel van de Gildepenningdreef is vanaf maandag een week lang afgesloten voor alle verkeer. Vijf jaar geleden maakte de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Dronten zich druk over de langdurige afsluiting van die weg, deze keer kan fractievoorzitter Jan Ammerlaan ermee leven: „Er is in ieder geval over nagedacht.

Er vinden tot en met vrijdag werkzaamheden plaats aan het asfalt van de dreef, tussen de rotonde met De West en de afslag van De Drieslag ofwel de campus. Bewoner Arijan Diender wijst erop dat de fietsers kilometers moeten omrijden.

„De wijk Dronten-west is zo’n beetje verdubbeld in vergelijking met de vorige afsluiting”, aldus Diender, „Ik kan er met mijn gezonde verstand niet bij. Het kan toch ook in de nacht of per weghelft?”

Herfstvakantie

Gevraagd naar een reactie zegt ook Ammerlaan dat zo’n afsluiting ongewenst is, vooral voor de fietsers. Hij wijst er echter op dat het ’s nachts werken overlast betekent voor omwonenden en dat het gedeeltelijk afsluiten tot veiligheidsproblemen leidt.

„Ze hebben bewust voor de herfstvakantie gekozen, zodat er minder fietsers zijn”, aldus het gemeenteraadslid, „Natuurlijk is zo’n afsluiting lastig, maar ik vind deze keuzes uitstekend.”
deel deze activiteit