Volledige toegang tot alle artikelen op DeDrontenaar.nl? Word lid en lees ook alle Premium artikelen.
  • Alles

Lego

woensdag 1 december 15:00 uur

Persbericht Flevomeer BIbliotheek:

Hou jij van LEGO en hou je van computers? Dan is de workshop LEGO WeDo in Dronten echt iets voor jou! Tijdens deze anderhalf uur durende workshop op 1 december gaan kinderen hun eigen robot bouwen met LEGO. Begeleiders van FlevoMeer Bibliotheek helpen de kinderen stap voor stap, zodat de robot uiteindelijk via een computer te bedienen is. De workshop begint om 15.00 uur.

Tijdens LEGO WeDo voor beginners gaan kinderen aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van LEGO Wedo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Met LEGO WeDo kunnen kinderen leren programmeren op visuele wijze. Ze worden aangemoedigd om hun grenzen op creatief gebied te verleggen, onderzoek te doen, te ontwerpen en hun ideeën te delen met leeftijdsgenoten. En dit alles met een doos LEGO stenen en de programmeermogelijkheden van de iPad.
deel deze activiteit