• Alles

Kerstloop (afgelast)

zondag 19 december 0:00 uur

DRONTEN - De Kerstloop Dronten gaat dit jaar onder voorbehoud door. Het wordt een recreatieve loop door met name Dronten-zuid en De Gilden. De organisatie laat de halve marathon los als hoofdafstand. In plaats daarvan komt een loop over 10 Engelse mijlen, ongeveer 16 kilometer.

Vorig jaar werd de Kerstloop vanwege de pandemie afgelast. „Wij hebben besloten de 32ste editie dit jaar wel door te laten gaan en wel op zondag 19 december”, aldus voorzitter Allert Everts, „Maar dan in een aangepaste vorm vanwege nog steeds de grote onduidelijkheid over de mogelijkheden voor het evenement.” Bij de aankondiging maakt de organisatie dan ook ‘het nodige voorbehoud’.

Wedstrijdelement

Als belangrijkste wijziging noemt de organisatie het schrappen van het wedstrijdelement. „Ook hebben we gekozen voor een ander parcours. Het wordt met name een recreatieve loop door Dronten zelf, waarbij we vooral Dronten-zuid en de Gilden doorkruisen.” Het nieuwe parcours is een proef met het oog op de toekomst.

Behalve de 10 Engelse mijlen komt er weer een 5 en een 10 kilometer. Het maximale totaalaantal deelnemers is vastgesteld op duizend. De inschrijving begint op 1 oktober.

Kinderloop

De kinderloop is een dag eerder, op zaterdag. Deze loop gaat over ongeveer duizend meter. Vanwege de aanpassingen aan De Zuid is de start dit jaar voor het Almere College.

„Wij zijn erg content met het feit dat we dit jaar weer een mooie loop kunnen organiseren en we zijn hard bezig met de voorbereidingen. Daarbij voegen we ook wat verrassende elementen toe”, aldus Everts namens het bestuur, „Er is nauw overleg met de gemeente om van deze editie eengroot succes te maken.”

Kerstloop
deel deze activiteit