• Alles

Wereldlichtjesdag

zondag 12 december 18:45 uur

DRONTEN - De organisatie van de Wereldlichtjesdag heeft besloten geen fysieke openbare bijeenkomst te organiseren op zondag 12 december op begraafplaats De Wissel. „De cijfers van besmettingen lopen op en wij als bestuursleden willen geen enkel risico lopen voor onze medemens en voor onszelf”, aldus voorzitter Karin Hofstede.

Wereldlichtjesdag is een mondiale dag met aandacht voor overleden kinderen. Dronten staat er jaarlijks bij stil op begraafplaats De Wissel. Daar is sinds 2018 ook een monument voor het overleden kind. Dit jaar gaat de bijeenkomst op de begraafplaats vanwege corona voor de tweede keer op rij niet door. Net als vorig jaar is er wel een rechtstreekse video-uitzending.

Hans Jansen

Volgens de organisatie is er een bijzonder programma. Zo zingt Hans Jansen ‘I wasn’t meant to stay’. Dit lied schreef hij voor zijn ouders over het verlies van hun eerste kindje in 1970. Lang wisten de overige gezinsleden niets over dit overlijden, daar werd niet over gesproken.

Hans Jansen won met het lied de competitie ‘beste singer-songwriter 2021’ van Dronten. Hij wil het verdriet meer zichtbaar maken en daarom draagt hij het nummer op aan Wereldlichtjesdag.

Precious Child

Ook zijn er twee sprekers: Marjan Verbaak spreekt namens Humanitas Dronten en Ina de Weerd praat over haar persoonlijke verdriet en over de vereniging Ouders Overleden Kind (OOK). 

De bijeenkomst eindigt met het lied ‘Precious Child’, dat op Wereldlichtjesdag overal ter wereld ten gehore wordt gebracht. Anne Pien van Wees zingt het in Dronten.

Gewoonlijk staat de organisatie van Wereldlichtjesdag overdag op de begraafplaats met een tafel met kaarsjes. Ook dat is deze keer niet het geval: „Maar u bent overdag uiteraard wel welkom om een eigen kaarsje te brengen.”

Aanmelden?
deel deze activiteit