Afbeelding
Foto: maartenheijenk.nl

Themadag duurzaam bodembeheer bij Warmonderhof

zaterdag 1 oktober 2022 10:00

DRONTEN - Warmonderhof, het samenwerkingsverband tussen Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Stichting Warmonderhof, houdt zaterdag 1 oktober een themadag duurzaam bodembeheer. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere organische stof en koolstof en mechanisatie.

“Bodembeheer en klimaatrobuustheid staan hoog op de landbouwagenda’s. Koolstofopslag in de bodem wordt vanuit CO2 gestimuleerd, maar voor de boer is met name de bodemverbetering die er mee gepaard gaat interessant. De Themadag duurzaam bodembeheer is een brede oriëntatie op alle aspecten die samen tot duurzaam bodembeheer leiden”, schrijft Warmonderhof.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod: organische stof en koolstof, mechanisatie, toevoegmiddelen en meststoffen en bemesting in de toekomst. Ruud Hendriks is trainer tijdens deze themadag, hij is docent bodemvruchtbaarheid bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof en practor Kringlooplandbouw namens Aeres MBO. 

Kosten en inschrijving

De themadag wordt medegefinancierd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Wat maakt dat de themadag aangeboden kan worden voor 25 euro per persoon, inclusief koffie/thee en lunch. De dag begint om 10.00 uur en vindt plaats aan de Wisentweg 12. Tickets zijn te bestellen via www.warmonderhoftrainingen.nl.

Locatie