Afbeelding
Foto: brugmedia.nl

Nederlands Club Kampioenschap wielrennen

zondag 2 oktober 2022 10:00

DRONTEN - Het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) wielrennen op de weg in Dronten vindt dit jaar plaats op de zondag. Het evenement werd al decennialang op zaterdag georganiseerd, maar op deze manier denkt de organisatie minder overlast te veroorzaken. “Daar is het ons om te doen”, stelt organisator Frans van Varik. 

De verstandhouding tussen de wielerevenementen en de gemeente Dronten was de laatste tijd nou niet bepaalde geweldig te noemen, maar met deze oplossing zijn alle partijen blij. “In mijn beleving is het alleen maar positief nieuws”, zegt Van Varik. “We zijn nooit meer bij de burgemeester op de koffie geweest. Maar met de mensen op het gemeentehuis waar wij mee werken, daar kunnen we hartstikke goed mee. Ik denk dat de liefde weer een beetje is teruggekeerd.”

Dat is niet alleen omdat het evenement naar de zondag gaat, maar ook omdat de start definitief niet meer op het Meerpaalplein zal zijn. Van Varik: “We starten in de buurt van Leisure World en gaan dan vrij snel de polder in. Zo veroorzaken we amper overlast in het dorp. Daar hebben we bewust naar gekeken na de discussie met de burgemeester. We waren daar natuurlijk een beetje teleurgesteld over, maar Dronten is ook groter en voller geworden. We deden ons best, maar sloten wel een aantal wegen af. Dat wordt op deze manier minder.”

Koopzondag

De verhuizing naar het industrieterrein in Dronten-West is ook tot stand gekomen omdat de organisatie het niet voor elkaar kreeg om het NCK te combineren met een koopzondag. “Als de horeca en de winkels dicht zijn, heeft het ook niet veel zin om te starten op het Meerpaalplein. Daar treuren we niet om, dit is een mooi plan”, sluit Van Varik af.

Het NCK, georganiseerd door WV de IJsselstreek, staat dit jaar gepland voor zondag 2 oktober. Er wordt gereden in verschillende disciplines.