Een van de uitzichten tijdens de Swifterlandtocht.
Een van de uitzichten tijdens de Swifterlandtocht. Foto: WS78

Swifterlandtocht

zaterdag 26 november 2022 8:00

SWIFTERBANT/DRONTEN - Wandelvereniging WS78 organiseert zaterdag 26 november de Swifterlandtocht. Dit is een wandeltocht van 20 of 40 kilometer, de start is in Dronten.

De wandelaars voor de 40 kilometer starten tussen 8.00 en 9.00 uur vanuit sporthal ‘t Dok. De lopers voor de 20 kilometer kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecapunt, waar consumpties voor eigen rekening zijn.

Deelnemers kunnen zich vanaf 7.30 uur (40 km) of 9.00 uur (20 km) inschrijven voor 5,50 euro, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN krijgen korting. Voor 8.30 uur en na 16.00 uur wordt het gebruik van een reflectievest en zak- of hoofdlamp aanbevolen.

De route loopt westwaarts richting Swifterbant. Er wordt eerst gestart met een ronde door het dorpsbos in Dronten. Via het Van Veldhuizenbos gaan de deelnemers naar de soeppost bij een voormalige sauna. Daarna volgt er een mooi, ruig stukje bos langs de Lage Vaart, waarna de oversteek wordt gemaakt naar het Wisentbos. Kort hierna gaan de 20 en 40 kilometer apart verder.

Buitengebied

De wandelaars van de langste afstand gaan het buitengebied in en lopen via het Elandpad naar Swifterbant, waar de caférust bij De Meiden is. “Hierna doorkruisen we het avontuurlijke Swifterbos, waar aan de rand windturbines worden gebouwd. Via rustige wegen lopen de wandelaars terug naar Dronten, waar we nog een aantal fraaie gras- en natuurpaden treffen”, laat de vereniging weten.