De winter van 1963 in Dronten.
De winter van 1963 in Dronten. Foto: Stichting Geschiedschrijving Dronten

Donateursavond Geschiedschrijving Dronten

maandag 28 november 2022 20:00

DRONTEN - De stichting Geschiedschrijving Dronten houdt maandag 28 november haar traditionele donateursavond. Tijdens deze avond wordt het nieuwste boek van de stichting gepresenteerd: Dronter Ditjes & Datjes in 65 verhalen

De avond staat voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer op het programma. Een belangrijk onderdeel van het programma is de uitreiking van het eerste exemplaar van Dronter Ditjes & Datjes in 65 verhalen. “Dit getal is niet zomaar gekozen”, meldt de stichting. “65 Jaar geleden viel deze polder droog, 5 jaar later werd de eerste stenen woning in Dronten betrokken en 50 jaar terug werd Dronten een gemeente. Genoeg redenen om een aantal gebeurtenissen uit die periode eens op een rij te zetten.”

Onderwerpen

In het boek gaat het over het olie boren in de polder, het scheepvaartmuseum in Ketelhaven, de eerste bewoners van de dorpen, het openbaar vervoer in de polder en de winter van 1963, maar onder andere ook over de eerste horeca in de dorpen, het verhaal van bouwpastoor Eijsink en het oogstfeest in Swifterbant.

“Alle dorpen, de woonkernen Roggebotsluis en Ketelhaven en de buitengebieden komen aan bod. De historie van de gemeente Dronten is het waard om bewaard te worden. Met dit boek wordt dat wederom bewezen”, laat de stichting nog weten. 

Gratis voor donateurs

Donateurs van de stichting Geschiedschrijving Dronten krijgen het boek gratis, niet-donateurs kunnen bij de plaatselijke boekhandel een boek kopen. Kosten bedragen 17,50 euro. 

De donateursavond van de stichting begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Open Hof in Dronten. Ook niet-donateurs zijn welkom.