De finish van 2017.
De finish van 2017. Foto: eigen foto

Leisure World Kerstloop

zondag 18 december 2022 11:00

DRONTEN - De Leisure World Kerstloop keert 18 december weer terug op de agenda en start vanaf het Meerpaalplein. Daarnaast is ook het parcours gewijzigd, want er wordt een ronde van vijf kilometer gelopen. “En een beetje erbij voor de langste afstand”, meldt de organisatie. 

De Kerstloop ging in 2020 en 2021 niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar dit jaar moet de 32ste editie wel plaatsvinden. De organisatie voert enkele wijzigingen door, zo is de start van de loop op het Meerpaalplein en loopt de route dit jaar meer door het centrum van Dronten. “Het is een ronde van vijf kilometer en die gaat vanaf het Meerpaalplein langs de Galjoenstraat, Baskenstraat, de Zuid, Dronterpad en de West. En dan vooral via de fietspaden”, meldt de organisatie. 

Volwassenen kunnen als vanouds de 5 of 10 kilometer lopen, terwijl er ook weer een halve marathon op het programma staat. De kinderen kunnen kiezen tussen 1 of 1,5 kilometer. “Die ronde voert van het Meerpaalplein naar de Galjoenstraat, de Baskenstraat en de Zuid.” Zij worden ingedeeld in aparte groepen van jongens en meisjes en in verschillende leeftijdscategorieën. 

Goede doel

Ieder jaar wordt er gelopen voor een goed doel en dit jaar is dat Hospice Dronten. “Deze organisatie zet zich met heel veel vrijwilligers in voor de medemens. Wij willen de organisatie als zodanig, maar zeker ook de vrijwilligers een hart onder de riem steken.” Deelnemers aan de Kerstloop kunnen vrijwillig doneren. 

Het bestuur van de Kerstloop hoopt dat er na twee jaar afwezigheid weer een loop kan worden georganiseerd zonder beperkingen. “Maar indien nodig wordt er in de grotere groepen gestart in blokken.” Zorgen zijn er echter nog wel, want het vrijwilligersbestand is nog niet groot genoeg. “We moeten daarom een dringende oproep doen aan onze lokale ‘helden’ om dit evenement mogelijk te maken. Er is altijd wel een passende activiteit voor u. U kunt zich aanmelden via vrijwilliger@kerstloopdronten.nl.

Inschrijven voor de Kerstloop kan ook al, klik daarvoor op deze link.

Locatie