De feesttent tijdens een van de Julifeesten.
De feesttent tijdens een van de Julifeesten. Foto: De Klokbeker

Dorpsfeest Swifterbant

vrijdag 26 augustus 2022 0:00 t/m zondag 28 augustus 23:59

SWIFTERBANT - Het dorpsfeest van Swifterbant keert na twee jaar terug, maar niet in haar oude vorm. Er is gekozen om het zogeheten Julifeest te verplaatsen naar het laatste weekend van augustus en daarbij wijkt de organisatie ook uit naar een andere locatie. 

Normaal gesproken, voor de coronacrisis, had Swifterbant het Julifeest: een weekend vol activiteiten, van beachvolleybal tot een braderie en van een feestavond tot een pannatoernooi. “Maar we hebben er nu voor gekozen om het in augustus te organiseren”, vertelt Chantal van den Berg namens de organisatie. “Het WijLand Festival in Dronten is in juli, het 12 Provinciën Toernooi zou dan een week eerder zijn en in juli is ook nog Polderfest. We kunnen ons geld maar één keer uitgeven en daarom hebben we voor augustus gekozen.”

In augustus is niet het centrum van Swifterbant de locatie voor het dorpsfeest, er wacht een verhuizing naar het evenemententerrein in het Swifterbos. “Dat geeft direct een hele andere entourage, want je hebt dan alles op één locatie. We denken dat het daardoor gezelliger wordt”, stelt Van den Berg.

Handjes nodig
Zorgen zijn er echter ook nog, want door privé-omstandigheden bestaat het organiserende comité op dit moment uit slechts twee personen. “Er is genoeg animo om op de dag zelf te helpen, maar qua organisatie komt er ook nog veel bij kijken. Het is meters maken op dit moment”, vertelt Van den Berg, die verder nog niet veel los kan laten over de invulling van het feest. Al staat één ding vast: het beachvolleybaltoernooi wordt weer georganiseerd.

Locatie