Van links naar rechts: Tamara Oomkes, Jans Jeuken, Angelina de Vries
Van links naar rechts: Tamara Oomkes, Jans Jeuken, Angelina de Vries Foto: Polderbloemen

Workshop bloemschikken Pluktuin Polderbloemen

zondag 7 augustus 2022 0:00

SWIFTERBANT - Pluktuin Polderbloemen, gevestigd aan de Elandweg 46 in Swifterbant, houdt op zondagochtend 7 augustus een workshop bloemschikken. Tijdens deze workshop leren de deelnemers over de verschillende soorten bloemen op de tuin en krijgen ze les in het maken van een traditioneel korenschoofboeket. 

Naar eigen zeggen is de Pluktuin Polderbloemen ‘misschien wel één van de best bewaarde geheimen van de gemeente’. Aan de Elandweg zijn ruim 40 verschillende bloemen te vinden, die gedurende het seizoen bloeien. ‘Je vindt in de tuin veel bloemen die ook bij de bloemist worden verkocht een daarnaast een boel veldbloemen, eetbare bloemen voor op taarten en in salades én droogbloemen. Voor ieder wat wils.’

De pluktuin is onderdeel van akkerbouwbedrijf GAOS en een project van de schoonzussen Tamara Oomkes, Jans Jeuken en Angelina de Vries. Normaal gesproken is de tuin toegankelijk om een wandeling van drie kilometer te maken over het boerenland, terwijl het gedurende het seizoen ook mogelijk is om een boeket bloemen te plukken. Dit kan van zonsopkomst tot zonsondergang. Ook worden er seizoensgebonden workshops gegeven. 

Workshop bloemschikken

Een van die workshops wordt gegeven op zondag 7 augustus. Belangstellenden zijn dan welkom voor een workshop bloemschikken. Naast de eerder genoemde onderdelen is het ook mogelijk om bij een tweede boeket eigen creativiteit in te zetten voor een kunstzinnige bos bloemen. Meer informatie? Ga dan naar www.gaos.nu/polderbloemen.

Locatie