De Open Hof in Dronten.
De Open Hof in Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Ledenmiddag PCOB

dinsdag 27 september 2022 14:00

Historicus en auteur Cor Faber spreekt tijdens de eerste ledenmiddag van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) afdeling Dronten. Faber vertelt in de Open Hof twee keer een half uur het waargebeurde verhaal van zijn grootvader. “Een spannend verhaal”, meldt PCOB nog. 

In 2012 werd het dagboek van de opa van Faber gevonden. In dat dagboek hield hij bij hoe hij als matroos met het schip De Andra wapens smokkelde van Polen naar Spanje. “Een avontuur tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) dat volledig uit de hand liep. De oorlog zelf komt maar summier ter sprake en is meer achtergrondinformatie”, weet PCOB.

Faber begint om 14.00 uur aan zijn verhaal. De toegangsprijs is 3 euro en daar krijg je koffie en thee voor terug. Problemen met vervoer naar de Open Hof? Bel dan naar Dineke Noordermeer (0321-339925).

Locatie