Afbeelding
Foto: Brian Kabbes

Plantenkenner Brian Kabbes geeft lezing over bijzondere planten

maandag 20 maart 2023 20:00

In de Open Hof geeft kweker en plantenkenner Brian Kabbes op 20 maart een lezing over twee knoldragende planten in de Open Hof. Kabbes vertelt over aardappels en dahlia’s, die meer gemeen hebben dan veel mensen denken.

Op het oog een wonderlijke combinatie, toch is er een overeenkomst. Beide zijn knoldragende planten die in een ongelooflijke verscheidenheid voorkomen. Reuzen en dwergen, felle kleuren en zachte pasteltinten. Tijdens deze lezing maken bezoekers in het eerste uur kennis met de veelzijdigheid in kleur en vorm van de aardappel en haar boeiende familieleden. Vooral de oorspronkelijke aardappel uit de Zuid Amerikaanse Andes komt ruim aan bod, maar ook de familieleden uit de sier-  en moestuin worden niet vergeten.

Na de pauze is een andere knolvormende plant aan de beurt; de dahlia. Heel bekend zijn de vaak dubbelbloemige tuindahlia’s in bonte kleuren, maar ook hier zijn de oorspronkelijke wilde voorouders minstens zo interessant. Bezoekers worden meegenomen op een spannende reis op zoek naar wilde dahlia soorten in de jungle van Mexico. 

De lezing wordt gehouden in de Open Hof en begint om 20.00 uur. Entree en consumpties zijn gratis.