Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in actie onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs
Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht in actie onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs Foto: Koninklijke Luchtmacht

Luchtmacht-orkest naar Dronten voor uniek benefietconcert

zaterdag 29 april 2023 20:00

DRONTEN - Kies een tophit uit je eigen jeugd, laat de mooiste filmtrack spelen en beleef jouw favoriete meezingers of romantische love-songs. Samen met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht bepaalt het publiek de ‘afspeellijst’ van een uniek benefietconcert op zaterdag 29 april in De Meerpaal. 

Het benefietconcert is een initiatief van Rotaryclub Dronten. Met het programma ‘The Jukebox’ heeft het publiek grote invloed op wat er op het podium gebeurt. Aan de hand van voorkeurstemmen speelt het moderne en professionele orkest muzikale hoogtepunten op maat, daarbij ondersteund door veelzijdige vocalisten. Het orkest bestaat uit 48 conservatoriumgeschoolde pop- én klassieke musici en staat onder leiding van Majoor Patrick Curfs. Kaarten kosten 25 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de Meerpaal.

Lokale goede doelen

De volledige opbrengst van het concert komt ten goede aan twee lokale goede doelen in de gemeente Dronten: De Stichting 4 Mei herdenking Dronten en het Geert Popkema Jeugdfonds.

Stichting 4 Mei herdenking Dronten wil aan de slag met de herdenkings- en crashpalen. Geïnspireerd door de vele audiotours van musea en andere openluchtroutes wil de stichting een audiovisuele tour ontwikkelen bij de crashroute. 

Het Geert Popkema Jeugdfonds is in 2017 door Rotaryclub Dronten in het leven geroepen. Het fonds stelt zich tot doel het ondersteunen van lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor de jeugd tot en met 21 jaar.

Aanvang concert is om 20.00 uur.

Kaartverkoop: www.meerpaal.nl