Afbeelding
Foto: brugmedia.nl

Elfde Zuiderzeeronde

zaterdag 8 april 2023 8:00

Op zaterdag 8 april 2023 wordt de 11e editie van het wielerevenement de Zuiderzeeronde georganiseerd. De Zuiderzeeronde bestaat uit een wedstrijd (klassieker) voor dames elite in de ochtend als onderdeel van de dames Topcompetitie van de KNWU en voor elite-mannen/beloften in de middag.

De wedstrijd in de middag deel uit van de clubcompetitie van de KNWU, waarin 30 clubs over zeven nationale wedstrijden strijden om de eretitel “Beste wielerclub van Nederland”. De organisatie is weer in handen van een aantal enthousiaste wielerliefhebbers uit Dronten en wordt georganiseerd onder de vlag van de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Beide wedstrijden starten bij Leisure World aan Het Spaarne in Dronten en finishen op de Cellebroederpoort op het industrieterrein Poort van Dronten. Het parcours van de wedstrijden over resp. 120 en 165 kilometer loopt door Oostelijk Flevoland. In de middag wordt ook in twee categorieën (nieuwelingen en junioren/amateurs) een criterium verreden op een parcours van 2 km op de Poort van Dronten. Dronten is dus die dag wederom trotse gastheer van de Nederlandse wielersport. Voor meer info: www.zuiderzeeronde.nl