Afbeelding
Foto: Adriaan van der Schans

Kamerkoor Lelystad geeft zomerconcert in Dronten

zondag 4 juni 2023 15:15

DRONTEN - In de Ludgeruskerk in Dronten is op zondagmiddag 4 juni een optreden van het Kamerkoor Lelystad. Het koor heeft een programma samengesteld dat emoties van liefde en verlangen oproept, met muziek van verschillende culturen en talen. 

Geen religieuze muziek deze keer, maar een reis door de tijd en verschillende culturen, beginnend bij vierhonderd jaar oude Italiaanse madrigalen, met onder meer Monteverdi’s Lamento d’Arianna. Dit stuk vertelt het verhaal van Ariadne, die haar liefde, woede, verdriet en spijt uitdrukt wanneer ze haar geliefde Theseus uit het zicht verliest. Het programma eindigt met hartstochtelijke Spaanse gedichten van Pablo Neruda en García Lorca, getoonzet door de Finse componist Einojuhani Rautavaara in de jaren ‘70.

Het programma omvat ook Andalusische zang en pure Flamenco, met virtuoze gitaarbegeleiding door Jan Bartlema. Het werk van de Nederlandse dichter Piet Paaltjens, dat een wat cynische kijk biedt op deze emoties, zal ook ten gehore worden gebracht.

Het programma, getiteld ‘Van de ZOETSTE dood en het ZALIG sterven’, is samengesteld door dirigent Jeroen Helder als een eerbetoon aan de hoogste toppen en diepste dalen van liefde, hartstocht en weemoed. Het concert zal worden uitgevoerd door de twintig zangers van Kamerkoor Lelystad en belooft een warmbloedige avond te worden met zinderende Spaanse gitaarbegeleiding.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Kamerkoor Lelystad: www.kamerkoorlelystad.nl/komende-concerten.