De Abelen in Swifterbant.
De Abelen in Swifterbant. Foto: © Maarten Heijenk

Raad neemt donderdag besluit over De Alk en De Abelen

donderdag 29 februari 2024 19:30

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten vergadert donderdag over het voorstel van B en W om Biddinghuizen en Swifterbant elk ruim 1,4 miljoen euro te geven. De dorpen mogen dit besteden aan het opknappen van hun openluchtzwembaden, maar ook aan iets anders.

Na jarenlang discussiƫren over de zwembaden De Alk en De Abelen leggen B en W de bal nu bij de dorpen zelf. Het lijkt erop dat Swifterbant het geld inderdaad wil gebruiken voor het zwembad. Dorpsbelangen Biddinghuizen willen het aan de inwoners overlaten.

De gemeenteraad vergadert donderdag 29 februari (19:30 uur) in het gemeentehuis aan het Meerpaalplein. Op de agenda staan de overhandiging van de raadspen, de zwembaden en verder vooral veel hamerstukken.