Afbeelding
Foto: Warmonderhof

Zesdaagse cursus biologisch-dynamisch bijenhouden bij Warmonderhof

vrijdag 15 maart 2024 0:00

DRONTEN – “Ontdek tijdens een zomer lang imkeren hoe een bijenvolk leeft, zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is.” Dat schrijft de Warmonderhof over haar zesdaagse seizoenscursus biologisch-dynamisch imkeren. 

De cursus begint op vrijdag 15 maart. “Je leert hoe je op duurzame, diervriendelijke en natuurvriendelijke wijze met bijenvolken kunt omgaan, wat dit van je vraagt en wat het voor je kan betekenen”, aldus de school aan de Wisentweg in Dronten. Imker Jos Willemse verzorgt de opleiding.

Een goed moment

“Deze cursus is geschikt voor iedereen die overweegt om bijen te gaan houden, of die wil leren hoe een biodynamische imker denkt, kijkt en werkt en hoe bijen leven en zich gedragen”, vervolgt de cursusleiding, “Wanneer je overweegt om bijen te gaan houden is dit een heel goed moment om daarmee te beginnen.”