Afbeelding
Foto: Andy Gries

Strijd tegen eenzaamheid: Aan de slag met hamer, spijkers en zaag

zaterdag 16 maart 2024 0:00

DRONTEN - MeerSamen houdt op zaterdag 16 maart een creatieve dag in Dronten. De deelnemers maken deze dag een plantenrek. De activiteit is een onderdeel van de nationale vrijwilligersactie NLdoet.

MeerSamen is een stichting in Dronten waarin verschillende initiatieven tegen armoede en eenzaamheid samenwerken. De bijeenkomst op 16 maart is op het parkeerterrein van de firma Kwoot aan de Oude IJssel 1.

Plantenrekjes

“Deelnemers gaan aan de slag met hamer, spijkers en zaag”, aldus MeerSamen, “Een pallet wordt doorgezaagd en door de deelnemers dicht getimmerd. Zo ontstaat een handzame plantenrek die daarna wordt voorzien van worteldoek en naar eigen inzicht mag worden beschilderd. Vervolgens worden de plantenrekjes gevuld met aarde en plantjes.”