Afbeelding
Foto: Ryan Song/Unsplash

Provinciale koeienkeuring dit jaar voor ’t eerst bij Flevodrome in Dronten

dinsdag 5 maart 2024 18:30

DRONTEN - Onder de naam ‘Wintershow Flevoland’ wordt op dinsdag 5 maart (18:30 uur) de provinciale koeienkeuring gehouden bij hippisch centrum Flevodrome aan de Wisentweg. Vorig jaar werd het evenement afgelast vanwege de koeienhoest-uitbraken.

“Ondanks dat er steeds minder veehouders zijn in Flevoland, is het meer dan gelukt om een nieuwe editie van deze koeienkeuring te organiseren met vele aanmeldingen”, meldt de organisatie. 

In nieuw jasje

Er is bij de 32ste editie weer een kampioenschap voor presentatievaardigheden en voor exterieur. Voor het overige is de wintershow in een nieuw jasje gestoken. Zo is de avond voor ’t eerst in de Flevodrome. Daarnaast is er ook een keuring voor de jeugd (van 14 tot 30 jaar) met pinken vanaf een jaar oud.

Ook wil de organisatie jongeren enthousiasmeren voor dit evenement en de fokkerij. Daarom is er een samenwerking gestart met Aeres Hogeschool Dronten, de Fokcie en Young CRV. Voorafgaand aan de keuring zijn er instructiedagen voor de jeugd.

Flevodrome: