Het buitenkunstwerk dat op het Havenplein komt te staan.
Het buitenkunstwerk dat op het Havenplein komt te staan. Foto: Patrick Visser

Officiële opening tulpenroute

zaterdag 13 april 2024 11:00

DRONTEN - De Tulpenroute Flevoland ging gisteren (zondag) van start. Komende zaterdag (13 april) volgt de officiële opening in winkelcentrum Suydersee.

Op het Havenplein zijn vanaf elf uur een lentemarkt met regionale producten en een tulpenbrocante. Vanaf twaalf uur geven wethouder Siert Jan Lap en Tulpenroute-voorzitter Herman Vermeer het startsein voor de wandel-, fiets- en autoroutes, alsmede de kunstroute in het centrum. 

Reusachtig kunstwerk

De onthulling van een buitenkunstwerk van Patrick Visser speelt een hoofdrol bij de opening. Dit reusachtige kunstwerk blijft drie weken op het Havenplein staan.

In het centrum vinden tijdens het openingsfestijn verschillende activiteiten plaats. Op de Kop van het Ruim kan iedereen vanaf vier jaar meedoen aan een kunstproject van De Meerpaal.

Ontmoetingspark Buiten schenkt limonade, er is een reuzenschaakspel, een ‘klimwiek’ en de winkeliersvereniging rijdt rond met een tuktuk. Bij de fontein is muziek en wordt geschilderd en na afloop zorgt restaurant Moellies voor een gezellige muzikale voortzetting.