Swifterbant-zuid.
Swifterbant-zuid. Archieffoto: ©MaartenHeijenk

Inloop in Swifterbant over woonwijk ’t Luweland en de verkeerssituatie

donderdag 18 april 2024 19:30

SWIFTERBANT - In multifunctioneel centrum Het Kombuis is op donderdag 18 april (19:30 uur) een inloop over de verkeerssituatie rond de nieuwe woonwijk Swifterbant-zuid. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig met informatie over de herinrichting van de wegen.

Projectontwikkelaar Bouwfonds Project Development (BPD), ofwel de Rabobank, wil begin 2025 beginnen met de bouw van de eerste woningen in de wijk ’t Luweland. De omliggende wegen krijgen een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Rotondes

“De wegen worden ook geschikt voor zwaar verkeer”, schrijft de gemeente, “Naast de weg komt een vrijliggend fietspad en de rotonde bij de Biddingweg-Bisonweg passen we aan om deze veiliger te maken. Ook de kruising Bisonweg-Bosweg wordt een rotonde.”

De inloopavond is georganiseerd door BPD. Behalve over de wegen geven zij ook informatie over het nieuwbouwplan en de nieuwe wijk.