Govert Buijs
Govert Buijs Foto: David Meulenbeld

Lezing Govert Buijs bij Filosofisch Café Dronten: “Waarom werken we zo hard?”

vrijdag 19 april 2024 20:00

DRONTEN - Hebben wij een economie of heeft de economie ons? Die vraag staat op vrijdag 19 april (20 uur) centraal bij een lezing van Govert Buijs, hoogleraar economische filosofie. Hij spreekt die avond bij het Filosofisch Café Dronten in het Odd Fellowhuis aan De Ketting 6.

De titel van de lezing luidt: ‘Waarom werken we zo hard? Op weg naar een economie van de vreugde’. “Buijs zet in zijn bijdrage de stelling centraal dat een markteconomie niet kan functioneren zonder moraal en ook niet zonder maatschappelijke betrokkenheid”, aldus het Filosofisch Café, dat jaarlijks zo’n vier avonden organiseert. 

Govert Buijs studeerde politieke wetenschappen, filosofie en theologie in Amsterdam en Toronto. Hij is hoogleraar politieke filosofie aan de Vrije Universiteit. Recent schreef hij samen met Jan Peter Balkenende een boek over de route naar een duurzame, inclusieve en innovatieve markteconomie