Tulpenloop.
Tulpenloop. Foto: aangeleverd

Recreatieve Tulpenloop: Geen tijdsregistratie, geen klassement, wel bosje tulpen

zaterdag 20 april 2024 10:30

SWIFTERBANT - Vanaf de Kalverschuur aan de Visvijverweg 32 is zaterdag 20 april (10:30 uur) de zesde editie van de Tulpenloop. De lopers kunnen kiezen uit een route over 5,5 of 10 kilometer.

“Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door drie enthousiaste hardlopers, in samenwerking met Natuur- en Milieucoöperatie Rivierduingebied, de Kalverschuur en atletiekvereniging Flevo Delta”, aldus de stichting Tulpenroute Flevoland. Het is de zesde editie van deze loop, die de vorige vijf keer steeds ruim 150 deelnemers trok.

Bosje tulpen

Het is een recreatief evenement, zonder tijdsregistratie en klassement. Wel krijgt iedere deelnemer na afloop een bosje tulpen.

“Kom lekker hardlopen en geniet van de tulpen in het mooie Rivierduingebied”, aldus de organisatie. Wel voegt organisator Ingrid Timmer er een waarschuwing aan toe: “Omdat de tulpen vroeg zijn dit jaar, is er geen garantie dat alle bollenvelden waarlangs het parcours loopt, nog in bloei staan.”

  • Inschrijven Tulpenloop kan online.