Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk

Kinderen houden ondernemersmarkt voor Peru bij Het Zuiderlicht

dinsdag 23 april 2024 14:30

DRONTEN - In Het Zuiderlicht aan de Langstraat 48 is op dinsdag 23 april (14:30 uur) een ondernemersmarkt. Het is een activiteit van leerlingen van de Christiaan Huygens-afdeling van deze christelijke basisschool.

De school houdt ieder jaar zo’n markt voor het goede doel. Deze keer zamelen ze geld in voor de stichting HoPe van de lerares Spaans. HoPe helpt mensen in Peru met onderwijs en gezondheidszorg.

“Met het geld dat we ophalen bouwen ze in Peru nieuwe scholen, zorgen ze voor nieuwe leraren en goede lessen”, aldus de leerlingen Evy Ruiter en Mirthe Huisman.

Zelfgemaakte spullen

Op de ondernemersmarkt verkopen de kinderen vooral zelfgemaakte spullen: “Er zijn veel kraampjes met veel verschillende dingen. In alle kraampjes hebben de kinderen uit de groepje alles zelf geregeld, denk aan: de verdeling van wat iedereen doet, wat je verkoopt en hoe je het maakt, hoe je bedrijfsnaam heet en je sponsoren. Dit jaar doen we het ook zo milieuvriendelijk mogelijk.”