Koningsdag in Swifterbant.
Koningsdag in Swifterbant. Foto: archieffoto

Afsluiting Koningsweekend in Swifterbant

zondag 28 april 2024 0:00

SWIFTERBANT - “Voor ’t eerst hebben we dit jaar drie dagen feest”, zegt Géke van Splunter van de koningsdagcommissie uit Swifterbant. Het begint met een coverband tijdens koningsnacht en het eindigt met ‘Swifterbant Got Talent’ op zondag.

Voor de winkels komt voor het koningsweekend een feesttent te staan. Hier treedt tijdens koningsnacht (vrijdag 26 april) de coverband De Vliegende Hertjes op.

Reveille

Zaterdag 27 april is het koningsdag. Het programma begint om half tien met de reveille op De Greente. De kinderen van groep 7 van de basisscholen zingen het Wilhelmus onder begeleiding van muziekvereniging Amor Musae.

De rest van de dag zijn er verschillende demonstraties van allerlei verenigingen. Ook zijn de judovereniging en Swift’64 er met activiteiten. Er zijn spelletjes en er is een springkussen. De bar en de eetkramen zijn de hele dag open. ’s Avonds is de afsluiting met dj Stefan Thomas.

Kerkdienst

De zondag begint met een kerkdienst in de tent. Dit is een samenwerking van de Protestantse Gemeente en Geloofsgemeenschap Willibrord.

De rest van dag zijn er op De Greente verschillende bijzondere en oude voertuigen te bewonderen. De zondagmiddag wordt afgesloten met ‘Swifterbant Got Talent’. Hier mogen alle kinderen van basisschoolleeftijd hun talent laten zien aan een jury.