Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet.
Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet. Archieffoto © Maarten Heijenk

Voorjaarsvergadering Dorpsbelangen Biddinghuizen

woensdag 3 april 2024 20:00

BIDDINGHUIZEN - Als het aan B en W ligt, gaat er 1,4 miljoen naar Biddinghuizen voor het opknappen van openluchtzwembad De Alk. Het dorp mag het geld echter ook ergens anders voor gebruiken. De vereniging Dorpsbelangen wil graag een rol spelen in de besluitvorming, maar doet geen uitspraak over het zwembad of ‘iets anders’. 

Het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen schrijft in een persbericht een ‘faciliterende rol’ te willen spelen: “Het is aan de inwoners van Biddinghuizen om een keuze over de toekomst van De Alk te maken, niet aan Dorpsbelangen”, meent het bestuur, “Wij kunnen het gesprek over de toekomst faciliteren. Dat doen wij graag. Maar wij maken niet de keuze. Dat is aan de inwoners!”

Waardering

De vereniging is blij dat er iets gebeurt rond het zwembad. Bovendien waardeert Dorpsbelangen de keuze van B en W om de inwoners erbij te betrekken: “Dit doet recht aan de meningen maar ook emoties van vele inwoners die zich al jarenlang met deze discussie verbonden voelen.”

De gemeenteraad neemt 29 februari een beslissing over het voorstel van burgemeester en wethouders. Dorpsbelangen Biddinghuizen houdt op 3 april haar voorjaarsvergadering. Het bestuur wil het onderwerp dan op de agenda zetten.