Het team van ‘Dwars door de Lage Landen’.
Het team van ‘Dwars door de Lage Landen’. Foto: VPRO

Ketelmeer op VPRO-tv

zondag 5 mei 2024 20:15

DRONTEN - De VPRO zendt vanaf zondagavond 21 april (20:15 uur) via NPO 2 het tweede seizoen uit van het programma ‘Dwars door de Lage Landen’. Tijdens de derde aflevering, op 5 mei, besteedt het programma aandacht aan Flevoland en het Ketelmeer.

Arnout Hauben trekt door Nederland en België in het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen. Eerder liep hij in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens van Oostende door het oosten van Nederland naar Pieterburen. Dit keer wandelen de mannen vanuit Lauwersoog diagonaal naar De Panne in Vlaanderen. Wederom op zoek naar verhalen die de streken kleur geven.

Beschutting

De VPRO schrijft over de derde aflevering: “Arnout komt aan in de jongste provincie van Nederland: Flevoland. Wanneer Arnout en zijn vrienden de polders doorkruisen breekt er een hittegolf uit. Er is nauwelijks schaduw om beschutting te zoeken.”

“Arnout gaat er op zoek naar de pioniers die dit nieuwe land bevolken en naar de imposante zeearend die een nest heeft gebouwd in het Ketelmeer. Het is een risicovolle onderneming want deze roofvogel laat zich niet elke dag zien. Maar Arnout heeft geluk: op het moment dat hij het nest nadert, wordt de zeearend aangevallen door een kiekendief. Een adembenemend spektakel.”