Taptoe op het Meerpaalplein.
Taptoe op het Meerpaalplein. Archieffoto: ©maartenheijenk

Vrijheidssoep op het Meerpaalplein

zondag 5 mei 2024 13:00

DRONTEN - Stichting 4 Mei Herdenking Dronten stopt met het organiseren van de jaarlijkse taptoe op het Meerpaalplein op Bevrijdingsdag. In plaats daarvan komen er twee vrijheidsmaaltijden.

Op 5 mei zijn er sinds een aantal jaar door het hele land vrijheidsmaaltijden. “Deze maaltijden brengen mensen samen om te praten over vrijheid en onvrijheid, onderwerpen die vaak niet alledaags zijn, maar juist op Bevrijdingsdag extra aandacht verdienen”, aldus Stichting 4 Mei Herdenking Dronten.

Soep op Meerpaalplein

In Dronten deelt de stichting die middag tussen één en vier uur ‘vrijheidssoep’ uit bij het vliegersmonument op het Meerpaalplein. Aanmelden is niet nodig. “Het is een moment om de kransen te bekijken, in gesprek te gaan over vrijheid en herdenken in Dronten.”

Op initiatief van Stichting Wende 2001 en in samenwerking met de werkgroep Fairtrade is er op 5 mei bij Ontmoetingspark Buiten een vrijheidsmaaltijd. Zo’n 80 inwoners worden uitgenodigd om kosteloos deel te nemen.

Deze maaltijd begint om elf uur en wordt omlijst met muziek en een vertelvoorstelling. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de organisatie.