Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk

Hanzeweg gaat dit voorjaar een week dicht: Deklaag vervangen

maandag 3 juni 2024 7:00

DRONTEN - De provincie Flevoland kondigt aan dat de Hanzeweg (N307) dit voorjaar een week dicht gaat: van maandag 3 juni tot en met vrijdag 8 juni. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde met de Biddingringweg (N305) tot aan de brug bij de Hoge Vaart.

De werkzaamheden zijn van 27 mei tot 21 juni, maar de weg hoeft niet die hele periode dicht. Tijdens die weken wordt de deklaag vervangen door geluidsarm asfalt. Gedurende de afsluiting blijft de parallelseg aan weerszijden toegankelijk voor de bus, hulpdiensten en omwonenden. 

Bushaltes

De provincie neemt ook bushaltes onder handen: “Er komen twee nieuwe bushaltes en de twee bestaande bushaltes worden verplaatst naar de rotonde (in beide richtingen).”

“Bij de (kruisingen) Hondweg - Ketelweg en Roggebotweg - Oude Bosweg komen nieuwe voetpaden van beton en het perron wordt verbreed en ingericht voor visueel beperkten. Tot slot worden zes bestaande bushaltes opgeknapt.”