Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dronten: Waarom veiligheid vliegveld Lelystad anders regelen dan Lowlands?

112

DRONTEN - De gemeente Dronten moet niet mede-verantwoordelijk worden voor de brandweerzorg op vliegveld Lelystad. De gemeenteraad is het daarin helemaal eens met burgemeester Aat de Jonge.

De zes gemeenten van Flevoland hebben in eerste instantie besloten om actief mee te werken aan de brandweer op Lelystad Airport. De gemeente Dronten is daarop inmiddels teruggekomen. Bij nader inzien vindt Dronten dat de verantwoordelijkheid bij Schiphol moet liggen.

Schiphol

De burgemeester staat op het standpunt dat de gemeente niet de private taak van een ondernemer op zich moet nemen. Als het gaat om veiligheid moet Schiphol in de ogen van De Jonge hetzelfde behandeld worden als Broekhoff Vuurwerk BV in Dronten en evenementen als Lowlands en Defqon. De burgemeester wees er vanavond op dat Broekhoff, Lowlands en Defqon heel veel investeren in veiligheid.

Alleen D66 had bedenkingen bij het standpunt van de burgemeester. Uiteindelijk gingen echter alle partijen akkoord met het voorstel van B en W om de verantwoordelijkheid bij Schiphol te leggen.

Niet-wettelijke taak

Aat de Jonge verwacht niet dat het standpunt van Dronten gaat leiden tot onenigheid met de andere Flevolandse gemeente. Wel is hij benieuwd wat er gebeurt als Dronten straks alleen staat in haar standpunt. ,,Kunnen wij dan verplicht worden tot het aanvaarden van een niet-wettelijke taak? Ik weet het niet, maar het is wel een boeiende vraag…”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden