Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Twee Groningers de cel in na babbeltruc in onder andere Dronten

112

DRONTEN - Twee mannen uit Groningen zijn in Zwolle veroordeeld tot gevangenisstraffen voor 14 diefstallen uit woningen of pogingen daartoe. Het tweetal kwam onder andere bij een mevrouw in Dronten binnen met behulp van een babbeltruc.

Eind november belden er twee mannen aan bij de woning van een mevrouw in Dronten. Eén van de mannen zei dat de buren zonder warm water hadden gezeten en dat ze haar woning wilden controleren. De man had zijn voet al tussen de deur.

De vrouw heeft hierop de mannen binnengelaten. Eén van de mannen is boven geweest. Nadat het duo de woning hadden verlaten, merkte aangeefster dat boven diverse kastdeuren open stonden. Er was niets gestolen.

Kwetsbare personen

Het tweetal deed zich wel vaker voor als medewerkers van een energieleverancier of waterleidingsbedrijf. Daarbij kozen zij bewust oudere, kwetsbare personen als slachtoffers.

De 60-jarige man is veroordeeld tot 40 maanden cel. Zijn 34-jarige kompaan heeft een gevangenisstraf gekregen van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.