Burgemeester Aat de Jonge
Burgemeester Aat de Jonge © Eelco Lindhout

Politie en brandweer gaan met elkaar in gesprek over aanrijtijden in Dronten

112

DRONTEN - Er bestaat ongerustheid over de aanrijtijden van de politie bij spoedmeldingen. Volgens de laatste cijfers duurt het in de gemeente Dronten in 20,1% van de gevallen langer dan een kwartier voor de politie aanwezig is. Daarmee scoort Dronten ’t laagst van alle gemeenten in Flevoland.

De landelijke norm is dat de politie in 90% van de gevallen binnen vijftien minuten aanwezig moet zijn. De cijfers over het eerste half jaar van 2017 zijn volgens burgemeester Aat de Jonge niet dramatisch: „Maar het moet gewoon beter.”

Niet helemaal tevreden

In antwoord op vragen van GroenLinks zei de burgemeester dat hij de kwestie aan de orde heeft gesteld. Als reactie kreeg hij dat het te maken heeft met de grote oppervlakte van de gemeente. „Maar dat is in Zeewolde en de Noordoostpolder precies hetzelfde, dus dat antwoord stemde mij nog niet helemaal tevreden”, aldus De Jonge.

De burgemeester heeft gevraagd of de politie en de brandweer eens samen rond de tafel kunnen gaan om het probleem te bespreken: „Ga eens kijken of u iets slims kunt bedenken.” Hij hoopt dat dit gesprek tot een bevredigende oplossing leidt.