De vernielde ruit in de voordeur.
De vernielde ruit in de voordeur. It's Kringloop

It’s Kringloop na inbraak: Opgeschoten grut maakt dingen kapot waarvoor wij hard werken

112

DRONTEN - Bij kringloopwinkel It’s Kringloop aan De Noord in Dronten is gisteravond ingebroken. „Het is vervelend dat dit opgeschoten grut ervoor kiest om zich toegang te verschaffen en van alles kapot te maken; dingen waarvoor wij hard hebben moeten werken”, zegt eigenares Lieke de Lange.

De inbraak vond zondagavond rond kwart voor tien plaats. De daders gooiden de ruit van de voordeur in. Lieke de Lange: „Ze hebben wat contanten meegenomen en hier en daar wat gesloopt. Zo is er een tussendoor kapotgeschopt, boven op kantoor is een deur vernield en ze hebben wat dingen van de muur afgetrokken.”

Schade van 500 à 1.500 euro

De schade voor It’s Kringloop wordt geschat tussen de 500 en de 1.500 euro. De buit zal ergens tussen de 400 en 500 euro zijn geweest: „Dus dat is een gezellig avondje stappen.”

De winkel kon vanochtend wel open. „Het was een bende en we hebben veel opruimwerkzaamheden gehad. Er is een nieuwe ruit geplaatst en de kassa is aangevuld. Dat is vanochtend allemaal gelukt en daardoor konden we om half tien gewoon open.”

Ze staan op camera

Twee van de drie daders staan op camera. „Het zijn waarschijnlijk drie jongens geweest van tussen de 18 en 21 jaar”, weet Lieke de Lange, „We hebben de videobeelden doorgegeven aan de politie.”

„De schade is materieel. Dat is vervelend, maar het is allemaal te vervangen”, concludeert de eigenares, „Het is vooral het gevoel van: we zijn een kringloopwinkel, we werken voor het goede doel en dan dit…”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 11 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden