Afbeelding
Facebook politie Dronten

56-jarige vrouw achtervolgt telefoondief op de fiets, rijdt ‘m klem en eist telefoon terug

112

DRONTEN - Een 56-jarige vrouw heeft onlangs een telefoondief op de fiets achtervolgd. Ze reed de man op het Havenplein klem en overtuigde hem ervan de telefoon terug te geven. Als dank ontving ze deze week een bloemetje van de politie.

Een 13-jarige jongen werd donderdag 26 oktober beroofd van zijn mobiele telefoon, meldt de politie, die de actie 'lafhartig' noemt. De jongen stond omstreeks vijf uur samen met zijn eveneens 13-jarige vriendje bij De Knip in Dronten te vissen toen een man hem in het Engels vroeg om een telefoon.

Er schreeuwend achteraan

De jongen dacht dat de man even een vriend wilde bellen, ontgrendelde zijn telefoon en overhandigde deze aan de man. Deze ging er snel op de fiets vandoor terwijl de 13-jarige schreeuwend achter hem aan bleef rennen.

De vrouw zag de man op de fiets passeren en hoorde de jongen roepen. Zij twijfelde geen moment en besloot achter de dader aan te gaan. Daarbij liet ze de dader niet merken dat hij gevolgd werd.

Onder de indruk

Op het Havenplein in winkelcentrum Suydersee kon ze de man klem zetten. Met luide stem liet ze weten dat de man de telefoon ogenblikkelijk terug moest geven. De dader was blijkbaar zo onder de indruk dat hij direct de telefoon aan haar overhandigde.

„Ondertussen had het slachtoffer zich gemeld bij het politiebureau en kon de heldhaftige vrouw de telefoon direct aan de verraste jongen terugbezorgen”, aldus de politie.

Een bloemetje

„Omdat wij als collega's vonden dat de vrouw meer had gedaan dan we van de gemiddelde medemens verwachten, verdiende ze een bloemetje”, legt de politie uit. Dit presentje kreeg ze onlangs bezorgd.

„Wij stimuleren het natuurlijk niet om eigen rechter te spelen”, benadrukt de politie, „Maar dit voorval laat zien dat je vaak meer kan doen om een slachtoffer van een misdrijf te helpen.”

De recherche Dronten is in verband met dit misdrijf nog op zoek naar de vermoedelijk Oost-Europese dader.