Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vier gevallen van brandstichting in drie weken tijd in Dronten-zuid

112

DRONTEN - De politie is op zoek naar de daders van vier brandstichtingen in de periode van 5 tot en met 26 november. De pogingen tot brandstichting vonden allemaal plaats in Dronten-zuid.

Op zondag 5 november werd er ’s nachts bij een woning op de Kruidendreef gepoogd om met oud papier een schutting in brand te steken.

Brandend papier in brievenbus

Het daaropvolgende weekeinde (zaterdag 11 november) werd er in de vroege ochtend, omstreeks kwart over twee, brandend papier in de brievenbus in de voordeur van een woning aan de Kruizemunt gestopt. De slapende bewoners werden gewekt door het brandalarm en konden de brand blussen.

Op maandag 13 november werd de brandweer omstreeks kwart voor acht ’s avonds naar de volkstuinen aan de Fazantendreef gestuurd omdat daar een plastic kas in brand stond.

Afgelopen zondag werd er ’s ochtends omstreeks half zeven een brandend pakket in de brievenbus in de voordeur van een woning aan de Thomsonstraat gestopt. De deurmat en gordijnen vlogen in brand, maar de gealarmeerde bewoonster kon de brand tijdig doven. Daardoor werd erger voorkomen.