De kranten in de brievenbus bij één van de woningen aan de Kruidendreef.
De kranten in de brievenbus bij één van de woningen aan de Kruidendreef.

Pyromaan van Dronten-zuid doet weer twee pogingen om huizen in brand te steken

112

DRONTEN - Aan de Kruidendreef in Dronten is de afgelopen nacht bij twee woningen een poging tot brandstichting gedaan. In beide gevallen werden er kranten in de brievenbus gestoken en werden deze vervolgens in brand gestoken.

Het bleef deze keer beperkt tot lichte schade aan de binnenkant van de voordeuren, waarschijnlijk doordat de gebruikte kranten nat waren. Het betrof twee woningen tegenover elkaar.

Totaal zinloze actie

„Een totaal zinloze actie dit”, twittert een buurman. Hij constateert dat de politie in beide gevallen uitgebreid sporenonderzoek heeft gedaan.

De politie meldt inmiddels dat de pyromaan vannacht tussen drie en zeven uur actief is geweest: „Gelukkig bleef het wederom bij materiële schade maar het had makkelijk erger af kunnen lopen."

In november 4x

Eind vorige maand meldde de politie al vier brandstichtingen. Deze vonden plaats in de periode van 5 tot en met 26 november, allemaal in Dronten-zuid. Toen werd op dezelfde manier geprobeerd woningen aan de Kruidendreef, Kruizemunt en Thomsonstraat in brand te steken. Bij een volkstuin aan de Fazantendreef werd een plastic kas aangestoken.

Afbeelding