Aldi in Dronten
Aldi in Dronten ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Zakkenrollers slaan toe bij vrouw van 87: „Ik ben helemaal hoteldebotel”

112

DRONTEN - Bij de Aldi-supermarkt in het centrum van Dronten is vanochtend de portemonnee van een 87-jarige vrouw uit haar jaszak gestolen. „Het ergste is: mijn man is vorig jaar overleden en er zitten foto’s in van hem”, klaagt mevrouw Nieboer, „Er zaten foto’s in van de kleinkinderen waar ik trots op ben. Ik kan amper eten, ik ben helemaal hoteldebotel.”

„Ik ben zo alert als 't maar kan op m’n portemonnee. Er is nog nooit een dubbeltje van me gestolen. Nu ben ik 87 en dan gebeurt je dìt…”, reageert het slachtoffer overstuur.

Wat is er precies gebeurd? „Ik ben bij de Aldi boodschappen wezen doen, ik heb betaald, heb mijn portemonnee in mijn jaszak gedaan en ik heb de rits dichtgedaan”, antwoordt mevrouw Nieboer, „Zo doe ik dat ik altijd. Ik heb express en jas gekocht met hele diepe jaszakken.”

Klem gezet

„Buiten heb ik de boodschappen in de tas van mijn scootmobiel gedaan en daarna heb ik mijn winkelkarretje teruggebracht. Twee meiden hebben me daar klem gezet. De één had ook een karretje en ze gaven me gewoon een douw. Ik dacht bij mezelf: sodemieter op. Maar ik heb niks gezegd.”

„Ik ben naar huis gereden en toen merkte ik dat ik m’n portemonnee kwijt was. Ik weet honderd procent zeker dat ik ‘m in mijn zak had gedaan. Daarom heb ik meteen de politie gebeld. Die zeiden: bel eerst de bank, dat is veel belangrijker. Bij de ING vertelden ze dat de pas al geblokkeerd was, omdat ze al drie keer geprobeerd hadden om te pinnen.”

Brandstichtingen

Mevrouw Nieboer woont vlakbij Dronten-zuid en constateert dat de criminaliteit steeds dichterbij komt: „Eerst die brandstichtingen in die brievenbussen. Ik zei tegen m’n zoon: tsjongejonge, het zal je gebeuren. En nu gebeurt mij dìt… Dat ze in je zakken zitten, dat ze aan je lijf zitten, ik heb er geen woorden voor. Het geld is niet zo belangrijk, maar het zit in je hoofd en ik ben bang dat het een rotnacht wordt”

Volgens mevrouw Nieboer ging het om meiden van 16 à 17 jaar van buitenlandse komaf: „Een paar van die opgeschoten schoolmeiden. Ze hadden van die puntmutsen op.”

Van die rotmeiden

De gedupeerde hoopt met een berichtje in de krant in ieder geval anderen te waarschuwen: „Het is goed dat iedereen weet dat er van die rotmeiden rondlopen, want vandaag pakken ze mij en morgen pakken ze een ander.”

De politie meldt desgevraagd dat er geen andere meldingen van zakkenrollerij uit Dronten zijn binnengekomen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden