Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Politie hoeft tijdens jaarwisseling alleen even in gesprek met feestvierders in Biddinghuizen

112

DRONTEN - ā€žAfgezien van een aantal brandjes en een paar meldingen bij de politie kunnen we spreken van een rustig verlopen oud en nieuwā€, meldt de gemeente Dronten.

De politie hoefde alleen even in actie te komen in Biddinghuizen. Daar was een feest waar de politie na een aantal meldingen van vuur op straat en zwaar vuurwerk een bezoekje heeft gebracht. ā€žIn goed overleg met aanwezigen en omwonenden is de situatie gekalmeerdā€, aldus de gemeente.

Voor de rest is de jaarwisseling, ondanks de tragische gebeurtenis op 30 december in Swifterbant waarbij een 39-jarige man om het leven kwam, in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Naar aanleiding van het vuurwerkslachtoffer in Swifterbant heeft de politie de buurtbewoners ter plekke een aantal keer opgezocht. ā€žDat werd zeer positief ontvangenā€, merkte de gemeente.

Brandweer

De brandweer maakt geen melding van incidenten in de gemeente Dronten. Over de hele provincie moest de brandweer 31 keer uitrukken voor een kleine brand.

ā€žDe brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met minder incidenten dan voorgaande jarenā€, meldt commandant Gerrit Spruit van de brandweer Flevoland.

Vuurwerkongeval

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 23 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden