Tweede boete na te snel wegrijden bij snelheidscontrole op De West was terecht

112

DRONTEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft vandaag vastgesteld dat een automobilist niet voor de tweede keer hoeft te worden aangehouden, als hij bij een snelheidscontrole te snel wegrijdt. Er is volgens de rechter niets aan te merken op twee boetes voor dezelfde bestuurder binnen drie minuten op De West in Dronten.

De rechtbank boog zich in hoger beroep over de uitspraak van de kantonrechter over een zaak uit 2015. Bij een controle met een lasergun werd een automobilist op De West aangehouden omdat hij 69 kilometer per uur reed.

De agent meldde dat de bestuurder op zijn snelheid moest letten. Die boodschap kwam niet over, want bij het wegrijden werd de lasergun opnieuw op de auto gericht en stelde de politie een snelheid van 70 kilometer per uur vast. Er volgde geen tweede aanhouding, maar wel een tweede boete.

Geen twijfel

Het gerechtshof ziet geen aanleiding om te twijfelen aan de verklaring van de agent. De chauffeur ontkent de tweede overtreding, maar een ontkenning alleen is voor het hof onvoldoende. Tevens stelt de rechter dat de automobilist geen tweede keer hoefde te worden aangehouden. Na de eerste aanhouding was bij de agent bekend wie er achter het stuur zat, zo redeneert de rechter.

Ook enkele formele bezwaren zijn door de rechter van tafel geveegd. Het betekent dat de bonnen gewoon betaald moeten worden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden