Fietsen bij station Dronten.
Fietsen bij station Dronten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

CDA wil cameratoezicht bij fietsenstalling station, burgemeester reageert nurks

112

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge reageerde woensdag nurks op het idee van het CDA voor cameratoezicht bij de fietsenstalling van NS-station Dronten. „Dan moet u eerst afspraken maken met politie en openbaar ministerie èn een beleidsnotitie cameratoezicht vaststellen”, zei de burgemeester.

Ferdinand Zomerman (CDA) hoort regelmatig dat mensen hun fiets kwijtraken, met name bij het station: „Dat baart het CDA zorgen. Wat kunnen we daaraan doen? Is cameratoezicht rondom de fietsenstalling mogelijk? Want àls dat mogelijk is willen wij met een amendement komen.”

Is het mogelijk?

„Ik wacht het voorstel van de CDA-fractie af”, was in eerste instantie het enige dat de burgemeester er over kwijt wilde. „Maar ik wil alleen weten of het mogelijk is”, reageerde Zomerman.

„Wij hebben geen camerabeleid omdat we altijd gezegd hebben: daar is geen noodzaak voor”, zei de burgemeester daarop. Hij constateerde dat er af en toe fietsen worden gestolen: „Maar er worden ook andere dingen gestolen. Daar zien we keurig op toe.”

Geen aanleiding

Volgens de burgemeester is er rond het station niets bijzonders aan de hand: „We hebben extra fietsenstallingen gebouwd, dus tot nu toe was er voor ons geen bijzondere aanleiding om over te gaan op cameratoezicht. Maar als de raad daar anders over denkt, dan horen we dat wel.”

Abonneer gratis

op de digitale krant